The Next Wave

De Corona crisis is nog in volle gang. De eerste signalen voor een versoepeling van de regels zijn al te lezen op sociale media. Het is nu aan de oppervlakte gekomen dat het huidige zorgsysteem, en hiermee de middelen en processen, piepen en kraken als het maar even anders loopt dan we gewend zijn. Dat ons economisch model rust op een aantal pijlers die al een tijdje aan het wankelen zijn. Dat hiermee de consequenties over hoe we omgaan met onze bronnen, niet ongestraft kunnen blijven.

De discussie over het gebruik van e-health apps, of andere slimme tracking tools, komt nu los. Want men begint nu pas in te zien dat dergelijke alternatieve en nieuwerwetse hulpmiddelen toch wel verdomd handig kunnen zijn. Wordt het niet eens tijd dat de voordelen van dergelijke apps en tools zwaarder wegen dan de nadelen?

De verwachting is dat de volgende crisis niet zozeer zal gaan over de verdere consequenties van de fysieke gezondheid en het systeem, maar over de mentale gevolgen van dit corona fenomeen.

Met mijn start-up http://www.BesteDag.website zet ik een eerste stap in deze volgende fase. Beste Dag is een zelfhulp tool die de (mentale) gezondheid inventariseert en monitort. Met data uit verschillende bronnen, vanuit jouw toestemming. Een geheel nieuwe aanpak die het huidige gezondheid en welzijn systeem overstijgt, en dat is in mijn ogen wat er nodig is. Zelfredzaamheid op basis van neutrale feiten, zonder afhankelijk te zijn.

Elke dag is mijn beste dag!

Ik hoor graag van je.
Hans van de Rakt