The Next Wave is mental

De Corona crisis is nog in volle gang. De eerste signalen voor een versoepeling van de regels zijn al te lezen in de media. Het wordt nu steeds duidelijker dat het huidige zorgsysteem, en hiermee de middelen en processen, piepen en kraken als het maar even anders loopt dan we gewend zijn. Dat ons economisch model rust op een aantal klassieke pijlers die al een tijd aan het wankelen zijn. Dat hiermee de consequenties over hoe we omgaan met onze natuurlijke bronnen, niet ongestraft kan blijven.

De discussie over het gebruik van e-health apps, of andere slimme (tracking) tools, komt nu los. Men begint nu pas in te zien dat dergelijke alternatieve en nieuwerwetse hulpmiddelen toch wel verdomd handig kunnen zijn. Wordt het niet eens tijd dat de voordelen van dergelijke apps en tools zwaarder wegen dan de nadelen?

De verwachtingen zijn dat de volgende crisis niet zozeer zal gaan over de verdere consequenties van de fysieke gezondheid en het systeem, maar over de mentale gevolgen van dit corona fenomeen. Overigens was het geestelijke gezondheidssysteem ook al langer aan onderhoud toe. Maar er moet eerst een crisis komen voordat er ook hier structureel iets veranderd.

Met mijn start-up http://www.BesteDag.website wil ik een eerste stap zetten in deze volgende fase. Beste Dag is een zelfhulp tool die de (mentale) gezondheid inventariseert en monitort. Met data uit verschillende bronnen, vanuit jouw toestemming. Een geheel nieuwe aanpak die het huidige gezondheid en welzijn systeem overstijgt, en dat is in mijn ogen wat er nodig is. Zelfredzaamheid op basis van neutrale feiten, zonder afhankelijk te zijn.

Dit is een oproep aan iedereen die gezondheid en welzijn belangrijk vind, om samen te werken aan deze sociale start-up. Dit is een sector overstijgend project, een technische innovatie die gedurfd is. En ja, het is misschien eng omdat het nog onbekende elementen bevat, maar we hoeven het hierdoor niet uit de weg te gaan.

Ik hoor graag van je.
Hans van de Rakt

06-46320707
hallo@bestedag.website

Ga naar de HOME pagina om meer te lezen over Beste Dag

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.