Start wetenschappelijk onderzoek

De start van de samenwerking tussen de Universiteit van Utrecht en Beste Dag neemt een aanvang per maart 2020. Er wordt een wetenschappelijk onderzoek uitgevoerd naar elementen die een rol spelen bij het veroorzaken van een Burn-out bij Young Professionals.

De Universiteit Utrecht (afdeling interdisciplinaire sociale wetenschap) gaat de komende periode een wetenschappelijk onderzoek uitvoeren om in kaart te brengen welke factoren kunnen bijdragen aan Burn-out onder jonge professionals. Het is noodzaak om deze factoren vanuit meerdere invalshoeken te bestuderen. Mogelijke triggers kunnen immers heel divers zijn. Het onderzoek van Universiteit Utrecht richt zich op de sociale en psychologische factoren die een rol kunnen spelen, naast fysieke indicatoren en de invloed van leefstijl. Het onderzoek zal meer inzicht geven in welke factoren een rol spelen, hoe belangrijk de verschillende factoren zijn, hoe ze met elkaar samenhangen, en hoe het samenspel van factoren kan bijdragen aan de ontwikkeling van een burn-out.

Beste Dag is een start-up die een zelfhulp App aanbiedt om mentale problemen  bij Young Professionals te genezen en te voorkomen. De App geeft direct inzicht over de algehele (mentale) gezondheidsstatus. Vanuit het 4-Dimensie model (Psychologie, Fysiek, Sociaal en Leven ) wordt er vanuit diverse bronnen informatie verzameld (Big Data) geanalyseerd en beoordeeld (AI) Zo krijgen gebruikers van de App zelf inzicht op welke leven-dimensie acties nodig zijn voor verbetering van de mentale fitness.

De Beste Dag App geeft Young Professionals niet alleen inzicht, maar ook de nodige informatie om zelf de eerste stappen te zetten richting groei en ontwikkeling. Hierdoor zullen zij beter presteren op hun werk, goed functioneren op school, een juiste positie in de maatschappij en betere sociale omgang hebben met hun omgeving.

http://www.bestedag.website

Op de foto (l>r):

Dhr. Beke Viliu – Universiteit Utrecht

Dhr. Hans van de Rakt – Beste Dag

Dhr. Prof. Dr. John de Wit – Universiteit Utrecht

One thought on “Start wetenschappelijk onderzoek

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.